Sunday, January 17, 2010

The Star Education Fair 2010
Written by Kaswadi Yusoff
Sunday, 17 January 2010 14:05


KUALA TERENGGANU – Universiti Darul Iman Malaysia (UDM) telah menyertai pameran `The STAR Education Fair 2010’ pada 09 dan 10 Januari 2010.

Pameran yang diadakan di Dewan Pameran 1, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) bermula jam 11 pagi hingga 7 petang.

Ianya bertujuan untuk memberi pendedahan tentang peluang pembelajaran kepada pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) serta pelajar matrikulasi untuk mendapatkan maklumat berkaitan kursus pengajian yang ditawarkan di Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) di Malaysia dan luar negara.

UDM diwakili oleh lima orang kakitangan terdiri daripada kakitangan Fakulti Informatik (FIT), Bahagian Pengurusan Akademik (BPA), Unit Komunikasi Korporat (UKK) dan Pusat Pengurusan Penyelidikan & Inovasi (PPPI).

Pameran ini juga disertai oleh empat buah IPTA lain iaitu Universiti Malaya (UM), Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dan Universiti Sains Malaysia (USM).

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin juga meluangkan masa melawat ke gerai-gerai pada hari kedua pameran.Berita UMMU SOLEHAH MOHD/rar UKK

Gambar MOHD ROBI NORDIN PPPI

No comments:

Related Posts with Thumbnails