Friday, October 29, 2010

Lawatan Akademik UNISSA ke UniSZA


KUALA TERENGGANU – Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) telah menerima lawatan akademik dari Universiti Islam Sultan Sharif Ali (UNISSA) Brunei Darussalam pada 25 Oktober 2010.

Lawatan itu diadakan untuk mengetahui perjalanan Istiadat Pemasyhuran Tuanku Canselor dan Konvokesyen UniSZA memandangkan UNISSA akan mengadakan konvokesyennya yang pertama.

Ketibaan rombongan UNISSA yang diketuai oleh Timbalan Rektor, Pangeran Anak Dr. Haji Amiruddin Alam Shah Pangeran Anak Haji Ismail, Dr. Hajah Siti Sara Haji Ahmad dan Nurathirah Salihah Haji Mohd Salleh di UniSZA telah disambut oleh Timbalan Naib Canselor Akademik & Antarabangsa, Prof. Dr. Mohd Afandi Muhamad dan staf UniSZA yang lain.

Rombongan seterusnya ke Bilik Persidangan bagi sesi taklimat dan perbincangan mengenai perjalanan majlis konvokesyen oleh Timbalan Pendaftar Kanan, Bahagian Pengurusan Akademik, Ismail Musa.

Selepas sesi tayangan video konvokesyen, rombongan dibawa melihat peralatan-peralatan konvokesyen UniSZA.

Pada sebelah petang pula diadakan satu perbincangan akademik melibatkan wakil UNISSA dan Fakulti Pengajian Kontemporari Islam (FKI) UniSZA. Antara yang diperbincangkan ialah mengenai peluang kerjasama yang boleh dilakukan antara kedua-dua belah pihak.

Rombongan juga dibawa melawat sekitar bandar Kuala Terengganu sebelum berangkat pulang ke Brunei pada keesokan harinya.

sumber:

http://www.unisza.edu.my

No comments:

Related Posts with Thumbnails