Monday, September 20, 2010

Sumbangan tabung kebajikan dan perlindungan mahasiswa/wi UniSZA

KUALA TERENGGANU - Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) telah menyerahkan sumbangan kepada tiga keluarga pelajarnya yang meninggal dunia baru-baru ini.

Sumbangan di bawah tabung kebajikan dan perlindungan mahasiswa/wi UniSZA diserahkan oleh Timbalan Naib Canselor Penyelidikan & Inovasi, Profesor Dr. Abdul Manaf Ali pada 1 September 2010.

Sumbangan ini merupakan tambahan kepada perlindungan insuran Etiqa Takaful.

Sebanyak RM 6000 diserahkan kepada isteri Allahyarham Yusri Muhamad, pelajar Pascasiswazah Sarjana Usuluddin yang meninggal kerana sakit dada manakala bapa kepada Allahyarham Norhidayu Mokhtar, pelajar Diploma Pengajian Bank yang meninggal kerana lemas di Pantai Tok Jembal, menerima sumbangan sebanyak RM 5000.

Sementara keluarga Allahyarham Mohd Shirazi Ibrahim, pelajar Ijazah Sarjana Muda bahasa Inggeris yang meninggal kerana kemalangan jalan raya di Banggol Tuan Muda menerima RM 6517.50.

Pada majlis yang diadakan di Bilik Mesyuarat LPU, UniSZA kampus Kota itu turut dihadiri oleh Dekan Bahagian Hal Ehwal Pelajar & Alumni, Nordin Jusoh dan Timbalan Pendaftar (Pengurusan), Ismail Ahmad.

Berita KASWADI YUSOFF UKK

No comments:

Related Posts with Thumbnails